24-04-2016

De Nederlandse Reisopera heeft officieel het seizoen 2016/2017 bekendgemaakt.

De Reisopera speelt in het seizoen twee werken: ‘Ariadne auf Naxos’ van Richard Strauss en ‘Don Giovanni’ van Mozart. De regie van ‘Ariadne auf Naxos’ is in handen van de Brits-Nederlandse regisseur Laurence Dale en het decor- en kostuumontwerp is van de Brit Gary McCann. De Nederlandse mezzosopraan Karin Strobos zingt de rol van Der Komponist en verder zijn er bijdragen van de Brit Ross Ramgobin als Ein Musiklehrer en de Britse Jennifer France als Zerbinetta. Voor ‘Don Giovanni’ tekenen de Britse dirigente Julia Jones, de Britse regisseuse Jo Davies, de Britse ontwerpers Francis O’Connor, Mark Doubleday en Gabrielle Dalton en de Britse bariton George Humphreys als Leporello. Opvallend genoeg zijn de rollen van Donna Anna, Donna Elvira en Zerlina nog niet bekend.

Lees in Reisopera.nl