19-04-2016

De Koninklijke Opera van Wallonië te Luik heeft zijn programma voor het seizoen 2016/2017 bekendgemaakt.

Er zijn zes nieuwe producties en twee hernemingen. Het seizoen opent met ‘Turandot’ van Puccini in een regie van José Cura, die ook de rol van Calaf voor zijn rekening neemt. Verder komt Leo Nucci terug in Luik voor de titelrol van ‘Nabucco’. Later in het seizoen presenteert de Koninklijke Opera van Wallonië ‘Orphée aux Enfers’ van Offenbach. ‘La Damnation de Faust’ wordt gespeeld in een regie van een regie van Ruggero Raimondi en hierin zingen Nino Surguladze en Ildebrando D’Arcangelo onder leiding van dirigent Daniel Oren. Daarna de zelden opgevoerd opera ‘Jérusalem’ van Verdi en het seizoen besluit met ‘Otello’ van Verdi met José Cura in de titelrol.

Kijk op Opera Liège