13-04-2016

Opera Vlaanderen heeft het seizoen 2016-2017 bekendgemaakt. Het seizoensthema is Borderline.

In totaal staan er volgend seizoen elf nieuwe grote producties op het programma. Vijf ervan zijn wereldpremières; van het Borderline-personage van de onsterfelijke diva in Janáčeks ‘De zaak Makropoulos’ tot de een nieuwe operaproductie van Rimsky-Korsakov’s zelden uitgevoerde opera ‘Sadko’. 2016-2017 wordt ook het seizoen waarin Alexander Joel begint als eerste gastdirigent.

Theaterregisseur Luc Perceval regisseert voor het eerst een opera in eigen land. Het wordt een wereldcreatie in ‘Infinite Now’ van de Amerikaanse-Israelische componiste Chaya Czernowin in coproductie met het beroemde IRCAM in Parijs. Zij baseren zich enerzijds op Perceval’s aangrijpende WO I-stuk ‘Front’ en op de novelle ‘Homecoming’ van de Chinese auteur Can Xue anderzijds. Deze wereldcreatie opent het festival OPERA21 en zal ook als gastvoorstelling van Opera Vlaanderen te zien zijn in juni 2016 in de nieuwe Philharmonie de Paris.

Lees in Opera Vlaanderen