12-04-2016

Op 10 april 2016 is de Nederlandse bas-bariton Jan Garritsen overleden.

Jan Garritsen maakte meer dan veertig jaar lang deel uit van het koor van Opera Forum en later de Reisopera. De bas-bariton en voormalige bakker uit Pathmos was er als kind bij toen in 1955 in Enschede de Twentse Schouwburg werd geopend. De gebeurtenis maakte zoveel indruk dat hij besloot om te gaan zingen. Via het Enschedese mannenkoor Excelsior kwam hij in de jaren zestig in dienst van Opera Forum. Behalve als koorzanger was Garritsen ook actief als solist. Zo speelde hij hoofdrollen in De ‘Pathmosprinses’ van Willem Wilmink, de opera ‘MAAK’ over de vuurwerkramp en de jubileumproductie ‘Jesus Christ Superstar’ van Studio’65 vorig jaar in het Wilminktheater. Zijn grootste succes beleefde hij echter als de oude man Tevje in ‘Anatevka’, geproduceerd in Vlaanderen. Na zijn vertrek bij de Reisopera vier jaar geleden was hij onder meer regisseur bij de Hengelose Opera- en Operettevereniging.

Lees in Tubantia