10-04-2016

Op 3 april 2016 is de Amerikaanse mezzosopraan Marcia Baldwin overleden.

Marcia Maree Baldwin werd op 5 november 1939 – maar waarschijnlijker 1936 – in Milford, Nebraska geboren. Zij maakte haar debuut in de Metropolitan Opera van New York op 17 oktober 1963 en trad met het gezelschap 463 keer op. Zij zong bij de Met hoofdrollen als Siebel in ‘Faust’, Stéphano in ‘Roméo et Juliette’, de Komponist in ‘Ariadne auf Naxos’, Cherubino in ‘Le Nozze di Figaro’, Magdalene in ‘Die Meistersinger von Nürnberg’, Lisa in ‘Schoppenvrouw’, Suzuki in ‘Madama Butterfly’, Annina en Marianne in ‘Der Rosenkavalier’, de Priesteres in ‘Aida’, Mercédès in ‘Carmen’, Flora in ‘La Traviata’ en talrijke voorstellingen als Die zweite Dame in ‘Die Zauberflöte’ en diverse Rijnmeisjes en Walküres in ‘Der Ring des Nibelungen’. Op 24 februari 1977 nam zij afscheid van de Met als Siegrune in ‘Die Walküre’. In de jaren zeventig en tachtig doceerde zij aan de Eastman School of Music van de Indiana University. Verder was zij later staflid van de faculteit zang in Oregon en Washington. Haar stem is door DGG vastgelegd als Mercédès in een opnamen van ‘Carmen’ naast Marilyn Horne in de titelrol.

Marcia Baldwin overleed in de stad Eugene in de Amerikaanse staat Oregon aan de zijde van haar partner Nira Frohnmayer. De uitvaart vindt plaats in het Musgrove Family Mortuary in Eugene.

Lees in The Register-Guard