09-04-2016

De Nederlandse sopraan Kelly God is op 16 april 2016 live te horen op NDR Kultur tijdens de première van de opera ‘Der Traumgörge’ van Alexander Zemlinsky in de Staatsoper Hannover.

‘Der Traumgörge’ is een opera in twee akten en een epiloog. Het libretto van de opera is geschreven door Leo Feld, de jongere broer van Victor Léon. Léon stierf op 82-jarige leeftijd tijdens zijn onderduiking voor de Nazi’s in Wenen. Zemlinsky voltooide de opera in 1906, maar de wereldpremière was pas op 11 oktober 1980 in Nürnberg. In de Staatsoper Hannover zingt Kelly God de rol van Gertraud en wordt de rol van Görge vertolkt door de tenor Robert Künzli. Het Staatsoper Hannover Orkester staat onder leiding van Mark Rohde. De uitzending van NDR Kultur begint op 16 april 2016 om 17.30uur GMT.

Lees in World Concert Hall