01-04-2016

Het Teatro alla Scala van Milaan opent het seizoen 2016/2017 met ‘Madama Butterfly’ van Giacomo Puccini.

De Scala-intendant Alexander Pereira heeft het ontwerp van het seizoen 2016/2017 voorgesteld. De seizoensopening vindt met ‘Madama Butterfly’ plaats op 7 december 2016. De productie van regisseur Alvis Hermanns zal worden gedirigeerd Riccardo Chailly. Verder zal Chailly ook ‘La Gazza Ladra’ van Rossini in de regie van de Italiaanse filmregisseur Gabriele Tornatore dirigeren.

De Koreaanse dirigent Myung-whun Chung leidt ‘Don Carlo’ van Verdi in een regie van Peter Stein en Zubin Mehta heeft de muzikale leiding in handen van ‘Falstaff’, die wordt geregisseerd door Damiano Michieletto. Daarnaast brengt het seizoen 2016/2017 ‘Die Entführung aus dem Serail’ van Mozart in een regie van Giorgio Strahler, ‘La Traviata’ in een versie van de Italiaanse regisseuse Liliana Cavani en ‘Don Giovanni’ onder muzikale leiding van dirigent Paavo Jaervi in een enscenering van regisseur Robert Carsen.

Het officiële programma van de Scala voor het seizoen 2016/2017 wordt in mei 2016 bekendgemaakt.

Lees in Salzburger Nachrichten

© Giuseppe Cacace