31-03-2016

De componist Stephen Schwartz heeft laten weten dat hij niet toestaat dat zijn muziek en teksten in North Carolina nog langer worden uitgevoerd. Hij neemt dit besluit vanwege de nieuwe onderdrukkende en discriminatoire wetgeving, die onlangs in de Amerikaanse staat is aangenomen.

Stephen Schwartz en zijn medewerkers weigeren ieder theater en elke organisatie in North Carolina het recht om zijn shows en films op te voeren vanwege de nieuwe wetten. Schwartz schreef tekst en muziek voor musicals als ‘Wicked’ en animatiefilms als ‘The Hunchback of Notre Dame’ en ‘The Prince of Egypt’.

Eerder riepen al Facebook, Apple, de NBA, de Bank of America en American Airlines de staat North Carolina op om intrekking van de controversiële wetgeving HB2. De wet verhindert locale bestuurders in een brede context bescherming aan LGBT en verbiedt transgenders toegang tot faciliteiten behorende tot hun geslachtelijke identiteit. De wet werd op 29 maart 2016 aangenomen en een dag later door de Republikeinse gouverneur Pat McCrory ondertekend. Inmiddels is door een aantal organisaties een rechtszaak aangespannen om de wet ongedaan te maken.

Lees in Broadway World