17-03-2016

Het Amatis Piano Trio, sopraan Laetitia Gerards en pianiste Sophiko Simsive zijn genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2016.

De GrachtenfestivalPrijs werd in het leven geroepen naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Grachtenfestival Amsterdam in 2007 en wordt jaarlijks uitgereikt aan een musicus of een ensemble aan de vooravond van een veelbelovende carrière.

Alle genomineerden geven tevens een concert tijdens de 19e editie van het Grachtenfestival, dat plaatsvindt van 12 tot en met 21 augustus 2016. Tijdens ‘De avond van de GrachtenfestivalPrijs’ op woensdag 17 augustus stellen alle genomineerden zichzelf voor aan de jury en het aanwezige publiek met een kort programma. Aan het einde van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar wordt Artist in Residence gedurende het Grachtenfestival van 2017.

De GrachtenfestivalPrijs werd eerder gewonnen door onder anderen mezzosopraan Rosanne van Sandwijk (2014), mezzosopraan Karin Strobos (2011) en sopraan Judith van Wanroij (2010).

Lees in Grachtenfestival

© Marco Borggreve & Emma Peijnenburg