15-03-2016

De Operadagen Rotterdam vinden plaats van 20 tot en met 29 mei 2016. Het evenement telt dit jaar een recordaantal Nederlandse en wereldpremières.

Dit jaar is onder andere op het Nolet-terrein in Schiedam de onderwateropera ‘AquaSonic’ geprogrammeerd. De muzikanten en zangeres treden volledig ondergedompeld op in grote aquaria, terwijl het publiek droog aan de kant kan genieten van de klanken van dit Deense collectief.

Op het dak van het Groot Handelsgebouw vindt de slotvoorstelling ‘Parsifal’ van Richard Wagner plaats, die regisseur Arlon Luijten in een nieuw jasje heeft gestoken. Parsifal is een ‘wandelende’ voorstelling die door de stad voert en eindigt op het Groot Handelsgebouw. De opera staat in het teken van de stadsmanifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’

Lees in RTV Rijnmond