13-03-2016

De Bayerische Staatsoper in München heeft zijn programma voor het seizoen 2016/2017 bekend gemaakt.

De Bayerische Staatsoper presenteert in het komende seizoen zeven premières. De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek zingt de titelrol in ‘Jenůfa’ van Janáček op 14 juli 2017. Tot de nieuwe producties behoort ook ‘Lady Macbeth van Mtsensk’, die in november 2016 in première gaat in een regie van Harry Kupfer. Verder treden de tenor Jonas Kaufmann en de sopraan Anja Harteros in maart 2017 op in ‘Andrea Chénier’ onder leiding van Omer Meir Wellber en geeft de mezzosopraan Joyce DiDonato in februari 2017 haar roldebuut in de titelrol van ‘Semiramide’ van Rossini in een regie van David Alden. Tijdens de Münchner Opernfestspiele 2017 staat ‘Die Gezeichneten’ van Franz Schrekers centraal. Ook alterneert de Zuid-Afrikaanse sopraan Johanni van Oostrum met Diana Damrau in de rol van de Gravin in de herneming van ‘Le Nozze di Figaro’ en zingen de Nederlandse bariton Tim Kuypers en de sopraan Iris van Wijnen in kleinere rollen.

Lees in Hamburger Abendblatt

© DPA