04-03-2016

Het programma ‘Remember Their Voices’ in Alabama benadert de Holocaust vanuit twee vocale werken.

Het eerst werk ‘I Never Saw Another Butterfly’ is een musical met gedichten en kunst gemaakt door de kinderen uit het concentratiekamp Therezienstadt. De tekst schreef Joseph Robinette en is gebaseerd op een toneelstuk van Celeste Raspanti. De muziek is van componiste E.A. Alexander. Het tweede werk is de liederencyclus ‘For a Look or a Touch’ van Jake Heggie, die op 14 mei 2013 in Seattle in première ging en het waargebeurde verhaal vertelt van twee homoseksuele mannen in Nazi Duitsland. ‘Remember Their Voices’ wordt gespeeld op 5 maart 2016 in het Lyric Theatre van Alabama. De opbrengt gaat naar het Birmingham Holocaust Education Center en de Birmingham AIDS Outreach.

Lees in Alabama Newscenter