28-02-2016

Op 27 februari 2016 is de Spaanse bariton Francisco Kraus overleden.

Francisco Kraus Trujillo werd op 21 oktober 1927 in Las Palmas de Gran Canaria geboren. Hij begon samen met zijn broer Alfredo Kraus zijn zangopleiding bij María Suárez Fiol in Las Palmas de Gran Canaria en daarna in Milaan bij de sopraan Mercedes Llopart.

In december 1960 maakte Francisco Kraus onder de artiestennaam Franco di Marco zijn operadebuut in het Teatro Comunale Giuseppe Verdi van Trieste als Sjaklovity in ‘Khovansjtsjina’ van Moessorgski. Daarna zong hij Enrico in ‘Lucia di Lammermoor’, Valentin in ‘Fausto’ en Germont in ‘La Traviata’.

In 1962 richtte hij zijn eigen gezelschap op en toerde gedurende vier jaren door Spanje met zarzuela. Daarna zong Kraus in Spanje en Venezuela in opera en zarzuela. In Caracas kreeg hij in de jaren zeventig een betrekking aangeboden als zangdocent aan de Escuela Superior de Música José Angel Lamas en de Escuela de Música Prudencio Esaa. In 1987 keerde hij terug naar Spanje om les te geven aan het Gran Teatro del Liceu van Barcelona. Zijn laatste openbare optreden was in 1996 in Las Palmas de Gran Canaria.

Lees in La Provincia

Kijk op YouTube