11-02-2016

Op 29 januari 2016 is de Sloveens-Oostenrijkse alt Sonja Draksler overleden.

Sonja Draksler werd op 5 januari 1927 in Dol geboren en debuteerde aan de Nationale Opera van Ljubljana. Zij werd in 1955 gecontracteerd door de Volksoper van Wenen, waar zij haar debuut gaf als Fenena in ‘Nabucco’. Bij de Volksoper zou zij tot 1973 ensemblelid bleef en zong er belangrijke partijen als Suzuki in ‘Madama Butterfly’, Czipra in ‘Der Zigeunerbaron’, Maddalena in ‘Rigoletto’, Jezibaba in ‘Rusalka’, Frau Reich in ‘Die lustigen Weiber von Windsor’, Azucena in ‘Il Trovatore’, Revírníková in ‘Příhody lišky Bystroušky’ van Janáček en Maddalena in ‘Der Evangelimann’. Verder gaf zij gastoptredens in de Wiener Staatsoper, bij de Salzburger Festspiele, in Bregenz en in Aix-en-Provence. Sonja Draksler overleed in Klagenfurt.

Lees in Volksoper