10-02-2016

De opera ‘Cajanus’ zal op 16 maart 2017 in première gaan in de Grote Bavokerk te Haarlem. Zesmaal wordt het werk daar opgevoerd.

Petra Ehrismann en Michel Poels – muzikale leiders van Zangstudio Haarlem – brachten eerder al projecten als ‘Kenau de opera’ en ‘Haarlem, wat ben je mooi’. Voor ‘Cajanus’ hebben ze een trio geëngageerd van operaregisseur Vincent van den Elshout, componist Egon Kracht en schrijfster Hetty Heyting. De hoofdrollen worden ingevuld door Michel Poels als Cajanus en Petra en Gerben Houba (tenor) in dubbelrollen. Richard de Ruijter speelt de rol van Wybrand.

Er wordt nog naar vijf mannelijke amateursolisten gezocht en ook het projectkoor kan nog mensen gebruiken. De audities voor de solo’s vinden plaats op 4 en 9 maart 2016. Wie mee wil zingen in het koor hoeft geen auditie te doen. Het koor repeteert vanaf april tot december een keer in de veertien dagen, vanaf januari 2017 twee keer per week. Aanmelden via 023 75 23 747 of per e-mail: post@zangstudiohaarlem.nl

Lees in Dichtbij