22-01-2016

Op 21 januari 2016 is Robert Tuggle overleden. Tuggle was gedurende 34 jaren directeur van het archief van de Metropolitan Opera in New York.

Robert Tuggle werd op 17 april 1932 in de stad Martinsville in de Amerikaanse staat Virginia geboren. Vanaf 1957 werkte hij gedurende een aantal decennia bij de educatieve afdeling van de Metropolitan Opera Guild. Daarna kreeg hij een aanstelling als directeur van het archief van de Met, waar hij toezag op de vele activiteiten van het archief. Eén daarvan was de Archives Database, een uitvoerige, online handleiding met gedetailleerde informatie over elke voorstelling in de 133-jarige geschiedenis van de Metropolitan Opera. Tuggle was auteur van het boek ‘The Golden Age of Opera’ en ten tijde van zijn overlijden werkte hij aan een biografie over de sopraan Kirsten Flagstad. Robert Tuggle overleed in Manhattan.

Lees in The Metropolitan Opera

© OperaNostalgia.be