15-01-2016

Op 14 januari 2016 in de sopraan Jane Stuart Smith overleden.

Jane Stuart Smith werd op 29 september 1925 geboren. Zij studeerde aan de Julliard School of Music in New York en de Tanglewood School of Music in Massachusetts. Daarna ging zij in 1951 naar Italië om te studeren bij Maestro Ettore Verna en maakte in datzelfde jaar haar Amerikaanse debuut in Detroit. Een paar maanden later maakte zij haar Europese debuut in Venetië. Vervolgens zong zij in belangrijke operahuizen in Egypte, Palermo, Sicilië, Athene en Londen. Haar grote rollen waren Turandot en Brünnhilde. Haar laatste optreden was als Brünnhilde in het Teatro San Carlo van Napels in 1959, waarna zij haar operacarrière beëindigde om haar leven te wijden aan het geloof. Jane Stuart Smith overleed in Roanoke, West-Virginia.

Lees in Patheos

Kijk op YouTube