22-12-2015

L1 laat op 1 januari 2016 “El Rey” door Opera 2.0 zien.

Het programma met als titel “El Rey – de opera” toont hoogtepunten uit de première in het Openluchttheater in Valkenburg. Bovendien wordt de kijker een blik achter de schermen van deze unieke operaproductie gegund. “El Rey – de opera” is gemaakt door Paul Versteegen Productions in opdracht van L1. De Limburgse teksten zijn tijdens het programma mee te lezen dankzij een digitaal programmaboekje op www.L1.nl/opera

In een aaneenschakeling van bekende aria’s en duetten vertelt El Rey het verhaal van de spraakmakende gebeurtenissen rond de Roermondse politicus Jos van Rey. Opera 2.0. is een door barriton Sef Thissen en sopraan Fenna Ograjensek bedacht operaconcept waarin aria’s, duetten en instrumentale werken uit bekende opera’s zijn vervat in een hedendaags verhaal. “Als er één kwestie is die Limburg de afgelopen jaren heeft bezig gehouden, dan is het wel de verwikkelingen rond Jos van Rey”, vertelt Thissen in “El Rey – de opera. Journalist/zanger/schrijver Frans Pollux schreef de teksten op de aria’s en duetten van o.a. Puccini, Verdi en Mozart. In de documentaire zien we zijn reactie als Sef Thissen en Fenna Ograjensek voor het eerst zijn Limburgse teksten ten gehore brengen.

“El Rey” kreeg ruim voor de première op 30 augustus dit jaar volop aandacht in de media. Her en der werd met verbazing gesproken over het idee om het verhaal van de van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond in de vorm van een opera te gieten. Maar de recensies zijn unaniem lovend.

Om de Limburgse teksten goed mee te krijgen kunnen kijkers van “El Rey – de opera” net als tijdens de voorstelling in een programmaboekje meekijken. Ga daarvoor naar www.L1.nl/opera. “El Rey – de opera biedt in veel opzichten een nieuwe kijk op het genre.

Lees in L1 Nieuws