06-12-2015

De Nederlandse coloratuursopraan Wilma Driessen viert op 6 december 2015 haar verjaardag.

Wilma Driessen werd op 6 december 1938 in Den Haag geboren en studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium solozang bij To van der Sluys. Op 21-jarige leeftijd debuteerde zij als Lakmé in de gelijknamige opera van Léo Delibes in de Koninklijke Opera (Gent) op 6 oktober 1960. Haar debuut bij de Nederlandse Opera maakte zij op 22 januari 1961 in de rol van Leila in ‘Les Pêcheurs de Perles’ van Bizet. Van 1961 tot 1965 was zij aan de Nederlandse Opera te Amsterdam verbonden als eerste coloratuursopraan, waar zij alle belangrijke partijen van haar stemtype zong. Van 1972 tot 1974 was zij aan de Stadttheater van Pforzheim verbonden en vanaf 1974 aan het Stadttheater van Oberhausen. Haar opera- en operetterepertoire omvat ruim zeventig hoofdrollen. Zo maakte zij onder meer veel furore als Gilda in de opera ‘Rigoletto’ van Giuseppe Verdi, Olympia in de opera ‘Les Contes d’Hoffmann’ van Jacques Offenbach en Adèle in ‘Die Fledermaus’ van Johann Strauss. Wilma Driessen werkte onder anderen met componisten als Igor Stravinski, Bruno Maderna en Robert Stolz en met de dirigenten Carlo Maria Giulini, Alberto Erede, Gianandrea Gavazzeni, Roberto Benzi, Franz Allers en Franz Bauer Theussl.

Kijk op YouTube