18-11-2015

De Amerikaanse bariton Will Liverman heeft de publieksprijs van het zangconcours Stella Maris gewonnen.

Acht talentvolle deelnemers van diverse operagezelschappen in de wereld namen deel aan het internationale zangconcours dat tijdens de tiendaagse zeereis op de MS EUROPA van Piraeus naar Limasol werd gehouden. In drie ronden kwamen de genres opera, lied en oratorium aan bod.

De jury bestaande uit Kammersänger, artistiek leider en tenor Michael Schade, de intendant van de Berliner Staatsoper Jürgen Flimm en de Canadese muziekproducent Sid McLauchlan verdeelde vier prijzen naast de publieksprijs van 15.000 euro.

De Amerikaanse bariton Will Liverman van de Lyric Opera van Chicago was de winnaar van de publieksprijs en een testopname bij Deutsche Grammophon.

De Duitse sopraan Nikola Hillebrand van het Glyndebourne Festival- eerder dit jaar winnares van de John Christie Award 2015 – won een gastengagement bij de Berliner Staatsoper.

De Duitse sopraan Katharina Ruckgaber van de Oper Frankfurt kreeg de gelegenheid in het Konzerthaus van Wenen op te treden.

De Tsjechische tenor Petr Nekoranec van de Bayerischen Staatsoper won een gastengagement bij de Philharmonie Luxembourg.

Lees in Musik Heute