09-11-2015

De bas-bariton Bryn Terfel werd op 9 november 1965 geboren in Pantglas, Wales.

Bryn Terfel studeerde in 1989 af aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en won in datzelfde jaar de Liederen Prijs en de tweede prijs van de BBC Cardiff Singer of the World Competition.

Hij maakte zijn operadebuut in 1990 als Guglielmo in ‘Così fan tutte’ bij de Welsh National Opera en in 1991 zong hij voor het eerst bij de English National Opera in de titelrol van ‘Le Nozze di Figaro’.

Terfel trad in 1992 voor het eerst op in de Royal Opera House Covent Garden van Londen als Masetto in ‘Don Giovanni’. In datzelfde jaar had hij ook zijn internationale doorbraak tijdens de Salzburger Festspiele met de rol van Jochanaan in ‘Salome’ van Richard Strauss. Op 19 oktober 1994 maakte hij zijn debuut in de Metropolitan Opera van New York als Figaro en sindsdien trad hij in de Met ruim 100 maal op.

Daarna breidde Terfel zijn repertoire uit met Wagner-rollen, waaronder de titelrol in “Der fliegende Holländer’ en Wotan in ‘Das Rheingold’ en ‘Die Walküre’ en de Wanderer in ‘Siegfried’. Andere glansrollen zijn Scarpia in ‘Tosca’ en de titelrol in ‘Falstaff’.

Lees in Daily Post

Kijk op YouTube