21-10-2015

Op 19 oktober 2015 is de Welshe mezzosopraan Patricia Kern overleden.

Patricia werd op 14 juli 1927 in Swansea, Wales, geboren. Zij studeerde van 1949 tot 1952 bij Gwynn Parry Jones aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

In 1959 maakte zij haar debuut bij de Sadler’s Wells Opera in de titelrol van ‘Rusalka’ en was gedurende tien jaren ensemblelid bij dit gezelschap. Daar vierde zij grote successen in onder andere de titelrol van ‘La Cenerentola’, als Rosina in ‘Il Barbiere di Siviglia’, Isolier in ‘Le Comte Ory’ en Isabella in ‘L’Italiana in Algeri. Verder zong zij in het Sadler’s Wells Theatre in Londen op 29 november 1966 de rol van Josephine in de wereldpremière van ‘The Violins of Saint-Jacques’ van Malcolm Williamson.

Zij maakte haar debuut in het Royal Opera House Covent Garden in Londen als Zerlina in ‘Don Giovanni’ in 1967. Haar Amerikaanse debuut was in 1969 in Washington. Andere rollen van haar repertoire waren onder andere Iolante, Hänsel en Cherubino.

Patricia Kern gaf les aan de University of Toronto en leerlingen van haar waren onder anderen James Westman, Russell Braun, Brett Polegato, Jean Stilwell en Kimberly Barber.

Haar stem is vastgelegd op opnamen van ‘Manon’ van Massenet (1990) en ‘Madrigalen’ van Monteverdi (1998).

Kijk op YouTube