02-10-2015

De Metropolitan Opera van New York heeft op vrijdag 2 oktober 2015 bekend gemaakt dat James Levine zich terugtrekt uit de nieuwe productie van ‘Lulu’, die vanaf 5 november 2015 gepland staat.

De overlappende schema van twee producties onder muzikale leiding van James Levine zou een hoogtepunt moeten zijn geweest van het seizoen 2015/2016. De dirigent besloot echter ‘Lulu’ op te geven “met het oog op de eisen van de repetities en uitvoeringen van twee grootschalige opera’s tegelijkertijd deze herfst”, aldus de Met. Levine zal zijn energie nu concentreren op ‘Tannhäuser’ van Wagner, die op 8 oktober 2015 in première gaat met de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek als Elisabeth. De eerste vijf uitvoeringen van ‘Lulu’ zullen worden gedirigeerd door Lothar Koenigs, die de opera het vorige seizoen ook in Amsterdam leidde.

Lees in The New York Times

© Hiroyuki Ito