19-09-2015

De Lyric Opera van Melbourne gaat vanaf 25 september 2015 vier voorstellingen opvoeren van de opera ‘Stella’ van Marshall Hall.

‘Stella’ was de eerste opera die zich afspeelt in Melbourne. De componist van de ‘Stella’ was Marshall Hall, de oprichter van het conservatorium van de University of Melbourne. Hall viel echter in ongenade toen hij zijn gedichten wilde publiceren en er een petitie werd aangenomen waarin de gedichten als onzedelijk werden bestempeld. Na zelfs een debat in het parlement werd Hall ontslagen.

‘Stella’ vertelt het verhaal over een verpleegster in een buitenwijk, die wordt geconfronteerd met haar schokkende verleden. Om niet het schandaal onder ogen te hoeven zien pleegt zij zelfmoord. Melbourne University ontdekte de opera in 1992 en een concertante opvoering werd gegeven in 1996.

Lees in The Sydney Morning Herald