11-09-2015

Het Theater an der Wien opende op 10 september 2015 zijn seizoen 2015/2016 met de opera ‘Das Tagebuch der Anne Frank’ van Grigori Frid.

Grigori Frid (1915-2012) schreef twee monoloog-opera’s, waaronder ‘Дневник Анны Франк’ (‘Het dagboek van Anne Frank’) en deze zelden opgevoerde ‘Письма Ван-Гога’ (Brieven van Van Gogh’). ‘Het Dagboek van Anne Frank’ ging in 1972 in Moskou in première en is sindsdien één van de meest frequent opgevoerde, hedendaagse opera’s. Zo werd het werk nog in het seizoen 2011/2012 in Dessau gespeeld. Het is een eenakter op een libretto van Frid zelf en bestaat uit twee delen van ieder twee scènes. De serie van 20 fragmenten uit het dagboek van Anne Frank toont onder andere indrukwekkende scènes als haar vreugde over het verjaardagscadeau (het dagboek), haar ontluikende gevoelens voor Peter en haar eenzaamheid in isolatie.

Lees in Salzburger Nachrichten