02-09-2015

De Franse dirigent Alain Altinoglu is met ingang van 2 september 2015 de nieuwe muziekdirecteur van de Koninklijke Muntschouwburg (de Munt).

Dat heeft de Brusselse concertzaal voor opera, ballet en klassieke muziek aangekondigd. Met Altinoglu, die al enkele keren te gast was als dirigent, haalt de Munt iemand binnen met veel internationale ervaring. De voorbije jaren was hij actief als dirigent bij grote operahuizen als de Metropolitan Opera in New York, de Wiener Staatsoper en de Staatsoper Berlin.

Daarnaast is Antinoglu, een Fransman met Armeense roots, ook een veelgevraagde gast bij de grote symfonische orkesten. Zo werkte hij onder meer met de Chicago Symphony, het Philadelphia Orchestra, De Staatskapelle Berlin en het Orchestre Nationale de France en de Wiener Symphoniker. Altinoglu is de opvolger van zijn landgenoot Ludovic Morlot. Die nam eind 2014 ontslag en sindsdien was de positie vacant.

Lees in De Redactie