15-07-2015

Op 15 juli 2015 is de Amerikaanse dirigent Alan Curtis overleden.

Alan Curtis werd op 17 november 1934 in Mason, Michigan, geboren. Hij studeerde in eerste instantie aan de University of Illinois en zette zijn studie voort in Amsterdam bij Gustav Leonhardt. Curtis maakte daarna als klavecinist diverse opnamen, waaronder de ‘Goldberg Variationen’ van Bach.

Curtis dirigeerde in 1980 de opera ‘Ariodante’ van Händel in de Scala van Milaan en vier jaren later ‘Armide’ van Gluck in Bologna. Hij was in 1979 oprichter van Il Complesso Barocco en met dit ensemble nam hij vele opera’s op, waaronder van Händel ‘Alcina’, ‘Ariodante’, ‘Deidamia’, ‘Ezio’, ‘Floridante’, ‘Giove in Argo’, ‘Giulio Cesare’, ‘Lotario’, ‘Rodelinda’ en ‘Tolomeo’ en van Vivaldi ‘Ercole sul Termodonte’ en ‘Motezuma’.

Lees in Gramophone