07-07-2015

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan heeft de sopraan Lyubov Kazarnovskaya op de lijst van ongewenste personen geplaatst.

De Russische zangeres heeft onlangs een masterclass gegeven in Nagorno Karabakh. Nagorno-Karabah behoort formeel tot Azerbeidjzan, maar riep zich in 1991 uit tot onafhankelijke republiek. De internationale gemeenschap en zelfs buurland Armenië erkennen de onafhankelijkheid van Nagorno-Karabach formeel niet. Azerbeidjzan heeft geen zeggenschap in de regio en er is sprake van Armeense invloed op het bestuur. Lyubov Kazarnovskaya heeft laten weten trots te zijn op dezelfde lijst te staan als de Spaanse zangeres Montserrat Caballé, die op dinsdag 14 oktober 2014 een concert gaf in Khankendi, de hoofdstad van Nagorno-Karabah.

Lees in Public Radio of Armenia