23-06-2015

Op 21 juni 2015 is de Noorse sopraan Ina Kringlebotn overleden.

Ina Cecilie Nygaard Kringlebotn werd in 1983 in Oslo geboren. Zij studeerde aan de Noorse Muziekacademie en de Koninklijke Opera-academie van Kopenhagen en maakte haar operadebuut in 2007 bij de Noorse Opera als Valencienne in ‘Die lustige Witwe’. In 2010 werd zij ensemblelid van de Komische Oper in Berlijn en zong daar tot 2013 onder andere de Gravin in ‘Le Nozze di Figaro’, Eva in ‘Die Meistersinger von Nürnberg’, de titelrol in ‘Rusalka’, Micaëla in ‘Carmen’, Agathe in ‘Der Freischütz’, de Eerste Dame in ‘Die Zauberflöte’ en Juanita in ‘Der Kuhhandel’ van Kurt Weill. Verder gaf zij gastoptredens in in Monaco, Sceaux, Bilbao, Valladolid en Bremen en zong zij Sandrina in ‘L’Infedeltà Delusa’ van Haydn, Mimì in ‘La Bohème’ en Fortuna in ‘L’Incoronazione di Poppea’. Ina Kringlebotn was het nichtje van de Noorse sopraan Solveig Kringlebotn en overleed na een lang ziekbed.

Lees in Dagbladet

© NTB Scanpix