24-06-2015

Op 17 juni 2015 is de Cubaanse sopraan Estelita Santaló overleden.

Estelita Santaló werd op 8 april 1931 geboren. Zij maakte haar solodebuut bij Canal 2 van de Cubaanse televisie. Daarna trad zij met name op in het Teatro Nacional de Cuba, waar zij vooral muziek van Ernesto Lecuona zong. In Cuba nam zij het album ‘Aires de Cuba’ op met de liederen “María la O”, “Rosa la china”, “Aquellos ojos verdes”, “Mamá Inés”, “Mi canto rees tú”, “Una rosa de Francia”, “Blen, blen”, “Las flores son mis amores”, “Corazón” en “Mírame así”. In 1960 verliet zij Cuba en ging via Puerto Rico naar New York. In de Verenigde Staten zong zij titelrollen als Tosca, Aida en La Gioconda. Ook was zij te horen in zarzuela’s als ‘Luisa Fernanda’ en ‘La Verbena de La Paloma’. In 1961 nam zij in New York de liederen “La Bella Cubana” en “La Clave a Martí” op. Estelita Santaló overleed in haar appartement in New York.

Kijk op YouTube