18-06-2015

Op 1 juni 2015 is de Braziliaanse sopraan Ida Miccolis overleden.

Ida Miccolis werd in 1924 of 1925 geboren en maakte in 1955 haar operadebuut als Mimì in ‘La Bohème’ van Puccini in het Theatro Municipal van Rio. Gedurende dertig jaren was zij de belangrijkste sopraan van het Theatro Municipal. Op haar hoogtepunt zong zij er 25 rollen per jaar. Voorbeelden zijn de titelrol in ‘Adriana Lecouvreur’ van Cilea, Ilarà in ‘Lo Sciavo’ en ‘Fosca’ van Carlos Gomes en de titelrol in ‘Tosca’, die zij in 1972 in Rio zong naast Carlo Bergonzi. In de opera’s van Verdi was zij te horen in onder andere de titelrol in ‘Aida’, Amelia in ‘Un Ballo in Maschera’ en de Leonora’s in ‘La Forza del Destino’ en ‘Il Trovatore’. Haar laatste optreden was in 1985 in het Theatro Municipal van Rio. Haar stem is vastgelegd op live-opnamen van onder andere ‘Fosca’ en ‘Lo Sciavo’ van Carlos Gomes.

Lees in Jornal GGN

Kijk op YouTube