15-06-2015

Op 4 juni 2015 is de sopraan Ethel Semser overleden.

Ethel Semser werd in 1917 in Philadelphia geboren. Zij werkte in de Tweede Wereldoorlog als tolk voor de Joodse advocaat Robert Kempner, die tijdens de Nuremberg processen assistant U.S. chief counsel was. In 1949 verhuisde Ethel Semser naar Parijs. Daar zong zij in ‘The Consul’ van Menotti en andere hoofdrollen.

Haar stem is op opnamen vastgelegd in rollen als Amelia in ‘Un Ballo in Maschera’ van Verdi en de titelrol in ‘Alceste’ van Gluck en in de ‘Gurrelieder’ en ‘Pierrot Lunaire’ van Schoenberg. Haar repertoire omvatte verder rollen van Mozart en Wagner en werken van Schubert, Richard Strauss, Duparc, Schoenberg en Berg.

Ethel Semser beëindigde in 1974 haar carrière. Haar echtgenoot Charles Semser was beeldhoudend kunstenaar en schilder en in parken in Parijs staan werken van hem. Hij overleed in Parijs in 2011. Ethel Semser overleed in aan de gevolgen van een longontsteking in Penn Hospice in Rittenhouse. De begrafenis heeft op 8 juni 2015 in besloten kring plaatsgevonden.

Lees in Philly

Kijk op YouTube