02-06-2015

Op 31 mei 2015 is de Australische sopraan Louise Hudson overleden.

Louise Hudson werd op 5 augustus 1966 in Sydney geboren. Zij was succesvol op diverse concoursen waaronder de Metropolitan Opera Auditions, The Remy Martin Opera Awards en The McDonalds Operatic Aria Competition. Zij trad regelmatig op in het Sydney Opera House en in het Victorian Arts Centre voor de Opera Australia. In 1997 ontving zij een beurs van de Australische Opera & Arts Support Committee om in Europa te gaan studeren en ging naar Duitsland. Tevens kreeg zij les in Venetië van Alessandra Althof-Pugliesi.

Haar Europese debuut was in 2004 in het Slovaakse Theater Štátne divadlo Košice als Donna Anna in ‘Don Giovanni’ van Mozart. Daarna zong zij in operahuizen van Praag, Brno, Bratislava, Erfurt, Mainz, Spanje, Italië, Polen en Hongarije. Haar repertoire omvatte vooral Verdiheldinnen, waaronder Abigaille in ‘Nabucco’, de titelrol in ‘Aida’, Lady Macbeth in ‘Macbeth’, Leonora in ‘Il Trovatore’, Elena in ‘I Vespri Siciliani’, Giselda in ‘I Lombardi’ en Odabella in ‘Attila’, maar ook de titelrollen in ‘Tosca’, ‘Manon Lescaut’ en ‘Turandot’ van Puccini, Vitellia in ‘La Clemenza di Tito’ van Mozart, Santuzza in ‘Cavalleria Rusticana’ van Mascagni, de Primadonna in ‘Ariadne auf Naxos’ van Richard Strauss en Leonore in ‘Fidelio’ van Beethoven.

Lees op Opera Slovakia

© ŠOBB