22-05-2015

De Rotterdamse Operadagen kennen dit jaar opvallende uitvoeringen, zoals een opera op het dak van de Bijenkorf en een muziektheather in New Orleans-stijl onder de Van Brienenoordbrug.

Het thema van de tiende editie van de Operadagen is (R)evolutie-Gelijkheid, wat verwijst naar de Franse Revolutie. In vorige edities stonden ‘vrijheid’ en ‘broederschap’ centraal. Tot en met zondag 31 mei worden 38 producties op zestig locaties in de havenstad opgevoerd.

Tijdens het festival worden behalve klassieke producties ook bewerkte opera’s opgevoerd, waarbij werken van soms vier uur tot een uur worden teruggebracht. Net als voorgaande jaren worden dit jaar ook voorstellingen gegeven in Rotterdamse huiskamers, in totaal veertig. Het operafestival trok vorig jaar 15.000 bezoekers.

Lees in Welingelichte Kringen