20-05-2015

Opera Spanga is begonnen met de repetities van de voorstelling ‘The Electric Flute’.

Opera Spanga presenteert tijdens het Oranjewoud Festival als eerste van de festivalvoorstellingen de muziektheatervoorstelling ‘The Electric Flute’, een remix van ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. De première is op 28 mei 2015, de andere voorstellingen zijn op 29, 30 en 31 mei en op 3 tot en met 6 juni 2015.

Opera Spanga herschreef ‘Die Zauberflöte’ tot een eigentijds, filmisch muziektheaterwerk. ‘The Electric Flute’ is een hedendaags sprookje dat zich afspeelt in de hel van Washington DC. De Amerikaan Jonathan Levi schreef het Engelstalige libretto en Floris van Bergeijk componeerde een partituur voor een 5-koppig ensemble. De regie is in handen van Corina van Eijk en de bezetting bestaat uit zowel opera- als popzangers.

Lees in Heerenveense Courant

© Lenus van der Broek