08-05-2015

Via de Europese website ‘The Opera Platform’ kan men op 8 mei 2015 gratis de opvoering van ‘La Traviata’ van het Teatro Real in Madrid meebeleven.

Het live streamen van ‘La Traviata’ vormt de opening van een nieuwe Europees project om opera meer toegankelijk te maken. Het Opera Platform is een driejarig project met een budget van bijna vier miljoen euro, waarvan de helft afkomstig is van het culturele budget van de Europese Unie.

Er zal gemiddeld één opera per maand live gestreamd worden op de website vanuit één van de 15 deelnemende operabedrijven in 12 landen. De opera’s blijven zes maanden lang beschikbaar op de site. Er zal ondertiteling geleverd worden in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Pools en Spaans.

Op de site zullen ook documentaires, archiefmateriaal en hoogtepunten van Europese operaproducties beschikbaar zijn.

Lees in De Telegraaf

© Wikipedia