24-04-2015

Thomas Quasthoff ontvangt in 2015 de Martin Buber-penning.

De Duits-Nederlandse onderscheiding valt de 55-jarige basbariton ten deel vanwege zijn kunst om zich voor anderen in te zetten en de juiste woorden te vinden, aldus het curatorschap van de Stichting Euriade in Nederlandse grensplaats Kerkrade.

Sinds 2002 wordt jaarlijks op Rolduc de Martin Buber-penning uitgereikt door de Stichting Euriade. In het kader van de doelstelling van Euriade speelt “het dialogisch principe” van de filosoof Martin Buber (Wenen, 8 februari 1878 – Jeruzalem, 13 juni 1965) een basale rol. Dit wordt elk jaar door de uitreiking van de Martin Buberpenning geaccentueerd. De uitreiking van de penning zal op 27 november 2015 in de Aula Minor van het kloostercomplex Rolduc in Kerkrade plaatsvinden.

Lees in Hamburger Abendblatt