10-04-2015

De opera ‘Polen in Plan Zuid’ van componist Caroline Ansink gaat op 19 april 2015 in de Liberaal Joodse Gemeente van Amsterdam in première.

‘Polen in Plan Zuid’ gaat over de herinneringen van een joodse jongen in de Rivierenbuurt van Amsterdam. Het libretto van Olaf Mulder is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniël Vermeulen. Sopraan Julia Bronkhorst, alt Myra Kroese en bariton Hans de Vries vertolken in één uur een opeenvolging van personages en hun belevenissen. Het instrumentaal ensemble bestaat uit Caroline Ansink, fluit; Lotte Beukman, cello; Michel Marang, klarinet en Peter van Os, accordeon. De première wordt gevolgd door uitvoeringen in het Vakbondsmuseum en het Stadsarchief te Amsterdam. Ook in Zwolle in de Oosterkerk, Enschede in Theater Concordia en in Den Haag in De Nieuwe Regentes wordt de opera uitgevoerd.

Lees op Poleninplanzuid.nl