30-03-2015

Op 27 maart 2015 is de Amerikaanse sopraan Judith Kellock overleden.

Judith Kellock studeerde bij onder anderen Phyllis Curtin aan het Tanglewood Music Center, Wilma Thompson op de Boston University en zij was een leerlinge van Jan DeGaetani. Judith Kellock zong in opera’s in Italië en Griekenland, met de Opera Company van Boston en met de Mark Morris Dance Company in De Munt Schouwburg te Brussel. Zij zong vooral moderne en hedendaagse muziek. Zo werkte zij mee aan de première en studio-opname van ‘The Astronaut’s Tale’ van Charles Fussell en was te horen in werken van David Dies, John David Earnest, Lukas Foss, Roberto Sierra en Steven Stucky. Zij was in 1997 medeoprichtster van het Ensemble X. Judith Kellock gaf les aan de Cornell University in Ithaca, New York en overleed in Ithaca aan de gevolgen van kanker.

Lees in Cornell Chronicle