16-03-2015

Het Utrechts Operakoor brengt op zondagmiddag 29 maart 2015 de opera ‘Macbeth’ van Giuseppe Verdi in TivoliVredenburg te Utrecht.

De Utrechtse bariton Anthony Heidweiller zingt de titelrol en Gabriele Mouhlen is Lady Macbeth. Verder is de bas Dennis Wilgenhof te horen als Banco. Het Utrechtsch Studenten Concert staat onder leiding van Ardjoena Soerjadi. 

Het Utrechts Operakoor wil meer samenwerking met Utrechtse organisaties en met jonge mensen en zocht om die reden contact met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Studenten Theatervormgeving, Marcel Kranendonk, Bente de Leeuw en Annelies Shakison, wendden al hun creativiteit aan voor de vormgeving, koorkleding en promotiematerialen voor deze opera-uitvoering. De HKU verzorgt het toneelbeeld, met de projectie van de klassieke gelijknamige film van Orson Welles. Het nog altijd aansprekende verhaal van William Shakespeare over macht, geweld en ondergang werd door Welles in 1948 verfilmd. Opera en cinema kunnen elkaar versterken, dat bewees het Operakoor al eerder. Tijdens eerdere uitvoeringen werd het libretto in tekeningen geprojecteerd, zodat het publiek het verhaal kon volgen. De film ‘Macbeth’ is in zwart-wit en onderstreept het duistere karakter van het verhaal. De afdeling Theatervormgeving van de HKU ontwierp een passend toneelbeeld. Onder het motto U!Opera wil het UOK deze muziekvorm toegankelijk en aantrekkelijk maken voor een breed publiek.

toegangskaarten:
kassa of website TivoliVredenburg of via www.utrechtsoperakoor.nl
€ 30 volwassenen € 10 studenten en jongeren tot 18 jr.

Lees in De Weekkrant