16-03-2015

Teresa Berganza Vargas werd op 16 maart 1935 in Madrid geboren. 

Teresa Berganza werkte al vanaf 1951 mee aan diverse studio-opnamen van zarzuela’s voordat zij in 1954 afstudeerde aan het Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. In 1957 maakte zij haar operadebuut in de titelrol van ‘La Cenerentola’ van Rossini in Aix-en-Provence en in dat jaar trouwde zij ook met de pianist Felix Lavilla. Zij maakte op 17 januari 1958 haar officiële debuut in de Scala van Milaan als Isolier in ‘Le Comte d’Ory’ van Rossini en later dat jaar was zij voor het eerst te horen in Glyndebourne. Haar debuut in het Royal Opera House Covent Garden van Londen maakte zij in 1959 als Rosina in ‘Il Barbiere di Siviglia’ van Rossini. Op 11 oktober 1967 trad ze voor het eerst op in de Metropolitan Opera in New York als Cherubino in ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart. In 1977 werd haar huwelijk met Félix Lavilla ontbonden. Teresa Berganza geeft tegenwoordig les aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid.

Kijk op YouTube