13-03-2015

De Australische sopraan Mary-Jean O’Doherty doet voor Armenië mee aan het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen.

Mary-Jean O’Doherty doet mee als lid van de Armeense groep Genealogy. De groep bestaat uit zes leden van verschillende continenten. Mary-Jean O’Doherty werd geboren in Houston, Texas, als dochter van een Australische vader en een Grieks-Armeense moeder. Na haar zangstudie aan de universiteit van North Carolina verhuisde zij naar Australië. Daar won zij in 2007 de ABC Symphony Australia Young Vocalist Award en een jaar later de Australian International Opera Award. In 2011 zong Mary-Jean O’Doherty bij de Tsjechische Staatsopera in Praag de titelrol in ‘Lucia di Lammermoor’ en dit jaar was zij bij de Tiroler Fesspiele in Erl te horen als Despina in ‘Così fan tutte’ en Marzelline in ‘Fidelio’.

Lees in Daily Mail

© Genealogy Facebook