24-02-2015

Op 24 februari 2015 is de Hongaarse mezzosopraan Magda Varga overleden.

Magda Varga werd op 22 januari 1922 in het Hongaarse Pest geboren. Zij zong tussen 1951 en 1956 bij de Hongaarse Staatsopera. Daarna zong zij bij het Csokonai Nationale Theater, waar zij haar roldebuut als Carmen maakte in 1958. Verder zong zij rollen als Azucena in ‘Il Trovatore’ en Amneris in ‘Aida’ van Verdi, La Cieca in ‘La Gioconda’ van Ponchielli, Isabella in ‘L’Italiana in Algeri’ van Rossini en de Huisvrouw in ‘Székelyfonó’ van Zoltán Kodály. Verder werkte zij mee aan de wereldpremières van ‘Moustache’ van Csenki Imri en ‘Odysseus és Nausikaa’ van Zoltán Pongrácz. Zij nam in 1978 afscheid van het operatoneel en gaf les aan het Debrecen Conservatorium. Magda Varga overleed in Boedapest.

Kijk op YouTube