13-02-2015

Op 12 februari 2015 is de Duitse tenor Friedrich Lenz overleden.

Friedrich Lenz werd in 1926 in Biersdorf geboren. Tijdens zijn detentie als krijgsgevangene in Rusland studeerde hij zang aan het conservatorium van Riga en zong hij aldaar al in opera’s. In 1949 keerde hij terug naar Duitsland, studeerde zang in Keulen en debuteerde in 1953 aan het Opernhaus Düsseldorf. In 1957 zong hij voor het eerst aan de Bayerische Staatsoper van München en bleef er ensemblelid en Kammersänger tot 1995. In München zong Friedrich Lenz alle belangrijke buffopartijen, waaronder Pedrillo in ‘Die Entführung aus dem Serail’, de Steuermann in ‘Der fliegende Holländer’, Monostatos in ‘Die Zauberflöte’, de Wirt in ‘Der Rosenkavalier’, David in ‘Die Meistersinger von Nürnberg’, Bardolfo en Dr. Cajus in ‘Falstaff’, Jaquino in ‘Fidelio’, Brighella in ‘Ariadne auf Naxos’ en Spoletta in ‘Tosca’. Op talrijke geluidsopnamen van de labels Electrola en Ariola is zijn stem  vastgelegd.

Lees op Staatsoper.de