02-02-2015

Op 1 februari 2015 is de Amerikaanse sopraan Anita Darian overleden.

Anita Darian werd als Anita Esgandarian op 26 april 1927 in Detroit geboren. Zij studeerde klassieke zang aan de Curtis Institute in Philadelphia en de Juilliard School of Music in New York. Zij vertolkte daarna diverse rollen in de New York City Opera. Zij zong in de New York City Center in 1965 de rol van Maria Corona tijdens de herneming van ‘The Saint of Bleecker Street’ van Gian Carlo Menotti. Verder zong zij in 1970 in het Lincoln Center de rol van Leonora in ‘Fidelio’ onder leiding van Leonard Bernstein ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van Ludwig van Beethoven. Anita Darian werkte daarnaast mee aan opnamen van onder andere de electrische-rock opera ‘The Naked Carmen’ van John Corigliano en ‘Four Dialogues For Two Voices and Two Pianos’ van Ned Rorem. Gedurende haar carrière was zij tevens te horen in musicals. Zo nam zij in 1962 de rol van Julie voor haar rekening in opnamen door Columbia Masterworks van de hoogtepunten van ‘Show Boat’ naast John Raitt, Barbara Cook en William Warfield. Verder zong zij de partij van Lady Thiang in de herneming in 1960 van ‘The King and I’ in het New York City Center met Barbara Cook als Anna en Farley Granger als The King. Anita Darian overleed in het South Nassau Communities Hospital in Oceanside ten gevolge van complicaties van een operatie.

Lees in Broadway World