11-01-2015

Frédéric Chaslin heeft zich op zaterdag 10 januari 2015 teruggetrokken als dirigent van de voorstelling van ‘La Rondine’ bij de Israeli Opera in Tel Aviv.

De Franse muzikaal directeur van het Jerusalem Symphony Orchestra deed dit nadat het management van het gezelschap te kennen had gegeven dat Chaslin niet mocht spreken en niet het volkslied van Israel ‘Hatikvah’ mocht spelen voor de 17 slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs. Chaslin wilde dit doen voorafgaande aan de uitvoering. Het management gaf echter aan dat de plannen van Chaslin tegen het beleid van het gezelschap is en het publiek van streek zou maken.

“Voor de 30 jaren waarin de Israeli Opera actief is, is zij door blijven spelen zelfs in tijden van de meest pijnlijke terreuraanslagen en oorlogen. Dit is het gebruikt van ons gezelschap – om niet toe te staan dat terreur wint en onze dagelijkse levens verstoort. Met de gecompliceerde realiteit waarin wij leven zou het anders nodig zijn bijna elke dag het Hatikva te zingen,” aldus het management.

Lees in The Times of Israel

© YouTube screenshot