03-01-2015

Het Noord Nederlands Orkest heeft voor het traditionele nieuwjaarsconcert de mezzosopraan Cora Burggraaf uitgenodigd.

Cora Burggraaf zong in operaproducties in het Teatro alla Scala in Milaan, de Royal Opera House in Londen en de Bayerische Staatsoper in München. In 2010 was ze al bij het Noord Nederlands Orkest te bewonderen in een vertolking van de ‘Folk Songs’ van Berio. Op het programma van het Nieuwjaarsconcert staan vocale werken als het lied “Když mne stará matka” van Dvořák, “Les Filles de Cadix” van Delibes, de aria “I am easily assimilated” uit ‘Candide’ van Bernstein, “Il Bacio” van Arditi en de aria “Que m’importe un titre éclatant” uit ‘La Fille du Tambour-Major’ van Offenbach. Behalve in Groningen is het nieuwjaarsconcert van het NNO tot en met 10 januari 2015 ook te bezoeken in andere theaters in Noord-Nederland.

Lees in Ouderenjournaal