22-12-2014

Edwin Rutten zal op zondagavond 28 december 2014 plaatsnemen op de bank bij de cultuurzender Brava. Vanaf 20.00 uur is hij te zien in een nieuwe aflevering van De Bank, het maandelijkse, avondvullende programma.

Brava nodigt in ‘De Bank’ aansprekende prominenten uit de wereld van muziek, politiek, film en televisie uit om plaats te nemen. Het programma is elke laatste zondag van de maand te zien. Edwin Rutten zal hierin op zondagavond 28 december 2014 om 20.00 uur favoriete klassieke muziekfragmenten die de revue zullen passeren. Zo hoort men onder meer ‘De Vuurvogel’ van Igor Stravinsky, de vijfde symfonie (eerste deel) van Ludwig van Beethoven, een aantal liederen uit Dichterliebe van Franz Schubert, ‘Der Rosenkavalier’ van Richard Strauss, het Pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel en een fragment uit de door Edwin Rutten geschreven muzikale kindervoorstelling De Hemelbuik, waarin hij zelf optreedt als verteller. Edwin Rutten geeft les op het Conservatorium van Amsterdam en schrijft en vertelt verhalen bij symfonieorkesten in Nederland en Duitsland. Daarnaast is hij werkzaam als presentator van het programma Muziekwijzer bij de klassieke zender Radio 4, waarin hij de luisteraars de weg wijst in de wereld van de klassieke muziek.

Kijk op YouTube