17-12-2014

De massaslachting door Amerikaanse soldaten in de Vietnamese plaats Mỹ Lai op 16 maart 1968 zal tot uiting worden gebracht in de opera ‘Mỹ Lai’ van de componist Jonathan Berger.

De National Endowment for the Arts heeft een beurs van $80.000 toegekend voor het project. De componist Jonathan Berger schreef een twee uur durende voorstelling waarin het verhaal wordt verteld aan de hand van de herinneringen van de helikopterpiloot Hugh Thompson, Jr., die destijds probeerde mensenlevens te redden door tussenbeide te komen. Het libretto is van de hand van Harriet Chessman. Tenor Rinde Eckert zal de rol van Thompson vertolken en het Kronos Quartet wordt bijgestaan door de Vietnamese percussioniste Vân Ánh Võ. ‘Mỹ Lai’ gaat in oktober 2015 aan de Stanford University van Californië in première.

Lees in The Daily Beast

© Ronald L. Haeberle