17-11-2014

De opera ‘The Merchant of Venice’ van de componist André Tchaikowsky beleefde op 24 oktober 2014 in het Wielki Theater van Warschau haar Poolse première.

Het Wielki Theater van Warschau wil in zijn programma de geschiedenis van de Poolse Joden benadrukken. Op 27 oktober 2014 presenteerde het theater een concert ter inauguratie van het nieuwe historisch museum van Poolse Joden in Warschau. Op het programma stonden werken van de Pools-Joodse componisten  Alexander Tansman and Karol Rathaus. Ook de Poolse componist André Tchaikowsky (1935-1982) kwam uit een Joodse familie. Zijn opera ‘The Merchant of Venice’ componeerde hij aan het einde van zijn leven. Slechts de laatste 24 maten kon hij niet meer orkestreren en werden uiteindelijk voltooid door de componist Alan Boustead. Het Wielki Theater speelde in oktober 2014 vier voorstellingen van de opera.

Lees in The New York Times

© Krzysztof Bielinski